Novinky

Stakohome Network na výstavě Light and Building 2012 a úspěch programátorů ze Stakohome

Frankfurt se stal po dvou letech opět dějištěm největšího veletrhu se zaměřením na osvětlení  a inteligentní budovy a naše společnost u této události nechyběla. Ve dnech 15.4-20.4 jsme mohli vidět všechny technologické a designové novinky pro tento rok. V tomto článku Vám přinášíme shrnutí, toho co bylo letos k vidění.

Frankfurt light and building

Smart grid,smart city a e-mobilita

V poslední době velmi skloňovaný výraz v odvětví inteligentních budov. Smart grid neboli inteligentní sítě je jistě velkým tématem pro celý rok 2012. Nadnárodní společnosti jako ABB, Siemens atd. se předhánějí a vyvíjejí řešení pro propojení všech technologii už nejen na úrovní budovy, nýbrž celého města. Základem této myšlenky je komunikace mezi inteligentním domem a distributorem elektrické energie. Distributor bude schopen optimalizovat dodávku a tarify přesně podle potřeb inteligentních budov. Toto povede k celkovému snížení nákladu a efektivnějšímu využití  energie. Další tématem pro rok 2012, které úzce souvisí se smart grid jsou také elektromobily (e-mobilita).

Siemens smart gridABB Smart city

Řídící systémy pro Inteligentní budovy

Množství nových systémů pro řízení budov je neuvěřitelné. To naznačuje, že inteligentní budovy jsou opravdu na vzestupu a jejich realizace bude čím dál větší samozřejmostí. Otázkou pro koncového zákazníka pak je, jaký systém si má zvolit, a který systém je vlastně pro něj nejvhodnější. Jistě by člověk neměl vybírat systém jen podle obrázků či videí z internetu, nutností je si daný systém osahat a vidět ho na vlastní oči v showroomu. Dále se také poohlédnout po firmě s kvalitními referencemi, aby tak předešel případným problémům jako např. nedokončená instalace, špatné vyřizování reklamací apod.

Osvětlení

Vzhledem k tomu, že tato výstava již podle názvu není zaměřená pouze na budovy, ale také na osvětlení, byla polovina výstavních hal věnována designu svítidel. Opravdu každý by si zde vybral. S designovými studií, které nás zaujaly, jsme již navázali kontakt a brzy se jejich produkty objeví v našem sortimentu nabízených produktů.

Design. svítidla

Novinky našich partnerů

Jako již pravidelně jsme navštívili také společnosti a výrobce se kterými již spolupracujeme. U příležitosti tohoto veletrhu přišli s velmi zajímavými novinkami.

 

Jung

  • Výrobce řídícího systému standardu KNX Jung  představil kompletní novou řadu ovládacích prvků KNX-Smart.
  • Dále předvedl nové odstíny barev pro již stávající produkty.
  • Také uvolnil novou aplikaci pro iPhone/ iPod stažitelnou z Appstore

Jung  KNX - smart panel

 

iRidium mobile

  • Nová verze iRidium mobile 2.0
  • Plná obousměrná komunikace pro ovládání multimédii
  • Nové programovací možnosti (používání maker, Java-skriptů, atd.)
  • Představení aplikace pro OS Android

Účast na mezinárodní soutěži v programovaní KNX

U příležitosti L+B 2012 měla asociace KNX rozsáhlý  stánek s názvem KNX City. Naši programátoři KNX přijali výzvu účastnit se soutěže v programování KNX a nejlepší výsledek daného dne vyhrával cenu v hodnotě 1000 €. Ověřili jsme si na mezinárodní úrovni, jak máme schopné programátory. Dosažené výsledky hovoří za vše. Daniel Zenker získal zmíněnou hodnotnou cenu za  dělené 1. místo spolu s německým kolegou, který dosáhl stejného počtu bodů a Ing.Vojtěch Pitelka obsadil pěkné 5. místo. Tímto oběma zástupcům naší společnosti gratulujeme.

 

KNX Championship